Gastenverblijf

Het gastenverblijf ‘t Groene Sticht is er voor (ex)dak- en thuislozen die een opstap willen maken naar meer zelfstandig wonen. Motivatie om aan het werk te gaan is het belangrijkste criterium om voor woonruimte op het gastenverblijf in aanmerking te komen. Gasten hebben minstens 16 uur per week werk of vrijwilligerswerk. Verder zijn sociale contacten met buren ook een vast onderdeel van Wonen op Het Groene Sticht.

In het gastenverblijf leef je samen met andere bewoners, dus je doet mee aan de huishouding en aan de gezelligheid.

Zelfstandiger wonen

Het gastenverblijf ‘t Groene sticht biedt 11 (ex) dak- en thuislozen een opstap naar zelfstandiger wonen. De mensen wonen op ‘t Groene Sticht, een woonerf in Parkwijk, waar de instellingen, bewoners en burgers ervoor hebben gekozen om met elkaar te leven.Naast eigen kracht ook samen kracht. Zo werken de bewoners van het gastenverblijf vaak in de kringloopwinkel van Emmaus, op hetzelfde woonerf. Vanaf de start gaat het bij het gastenverblijf niet alleen om wonen, maar ook om werken. Vrijwilligerswerk of betaald werk, afhankelijk van de mogelijkheden van de bewoner. Motivatie om aan het werk te gaan is het belangrijkste criterium om in aanmerking te komen voor woonruimte in het gastenverblijf.

Voor wie is het gastenverblijf ‘t Groene Sticht?

Om in aanmerking te komen voor het gastenverblijf moet u bereid zijn om een dagbesteding van minimaal 16 uur te vervullen en een bijdrage te leveren binnen het woonerf ‘t Groene Sticht. Uw problematiek mag het functioneren in het gastenverblijf, het samenwonen met 10 andere mensen, en het werk niet in de weg staan.

Welke begeleiding kunt u verwachten?

De bewoners in het Gastenverblijf wonen zo goed mogelijk samen. Zij spreken elkaar aan op de huisregels en zij gaan respectvol met elkaar om. Bij het gastenverblijf krijgt u een individuele begleider die u op afspraak ondersteunt bij het weer op de rails krijgen van uw leven. Op zo’n manier dat u vanuit het gastenverblijf uiteindelijk door kan stromen naar een woonplek die bij u past. Waarbij en hoe u wordt ondersteund hangt grotendeels af van wat u wenst en nodig heeft. Onderwerpen die in de begeleiding in elk geval aan de orde komen zijn financien, dagbesteding of werk, en samenleven met andere mensen. Na aanmelding kan een informatiegesprek volgen. Wanneer op korte termijn plaats is in de voorziening, volgt een afspraak.

Wat is de wachttijd?

De wachttijd voor het gastenverblijf ‘t Groene Sticht varieert van enkele maanden tot een half jaar.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Uw verwijzer of een medewerker van de Tussenvoorziening kan u helpen bij uw aanmelding.
Kijk voor meer info op www.tussenvoorziening.nl (Direct aanmelden kan hier) of neem contact op met de afdeling Centrale Aanmelding tel: 030-2332286 ( op werkdagen tussen 9:30 en 12:30 uur)