Reinaerde Remake

Medewerkers werken bij Remake aan het opknappen, restylen en restaureren van oud meubilair. Daarnaast maken zij meubels van steigerhout. Mensen die het meubelvak willen leren kunnen zich hier goed ontwikkelen. Zij leren kleine veranderingen aanbrengen aan meubels, meubilair afwerken, schuren, timmeren, schilderen en zagen. De medewerkers vinden het leuk om over het ontwerp van een meubelstuk mee te denken en eigen ideeën in te brengen. Wat werken hier zo bijzonder maakt, is de relaxte werksfeer en de gelijkwaardige manier van omgaan met elkaar. De werkdruk ligt laag en het uitgangspunt is dat het leuk is hier te zijn.

Deelnemers

De deelnemers werken als medewerker meubelwerkplaats bij Remake. Zij steken graag de handen uit de mouwen, hebben gevoel voor hout en andere materialen, willen werkervaring opdoen, zich ontwikkelen en de beginselen van het meubelvak leren. De medewerkers kunnen meedenken over het ontwerp van een meubelstuk en hun eigen ideeën in brengen. Er werken ook ex-dak- en -thuislozen en voormalig werklozen.

Begeleiding

Er werken 3 begeleiders bij Remake. De bedrijfsleider is meubelmaker. Hij ondersteunt bij de verschillende werkzaamheden en houdt rekening met de mogelijkheden van de deelnemers. De nadruk ligt op het stap voor stap ontwikkelen van vaardigheden. De meubelmaker wordt ondersteund door een assistent en een begeleider die belast is met zorg inhoudelijke kant van de begeleiding.

Aanmelden

Aanmelden om bij ons te komen werken kan bij:

Loket Reinaerde,
Telefoon : 030 28 75 210
email: loket@reinaerde.nl
website: www.reinaerde.nl