Muzikaal slotfeest van het 20 jarig jubileum

by | 1 februari 2024 | 20 jaar GS

Hoewel ’t Groene Sticht in december 2013 officieel van start is gegaan, was 20 jaar later de agenda in december zo vol, dat we het jubileumfeest naar januari hadden verplaatst. Gunstige bijkomstigheid: mooie start van 2024!

Promotie

In winterse sfeer – het groene plein was door de ingetrapte sneeuw in een glibberig pad veranderd – kwamen van alle kanten de zestig buren en werkers aangelopen of gefietst om in de heerlijk verwarmde Hoge Weide met elkaar een mooie feestavond te beleven. De promotie via googlegroups, een uitnodiging door de brievenbus en het huis-aan-huis persoonlijk uitnodigen had zijn werk gedaan: een mooie mix van Reinaerde, Emmaus, Springplank en bewoners van de huur- en koopwoningen waren van de partij. Bovendien waren er enkele kandidaat bewoners van de wachtlijst.

Het feest had een gevarieerd programma met een open podium, een pubquiz over ’t Groene Sticht en een optreden van de band Puf Daddies met lekkere swingmuziek op oude popnummers.

Open podium

Het open podium was de eerste verrassing van de avond. Vooraf waren er twee aanmeldingen gedaan.Oud-werker John van Reinaerde was al maanden proef aan het draaien om zijn repertoire ten gehore te brengen. Als geen ander pakte hij – in prachtige goudgele blouse – het hele podium om onder groot applaus o.a. “De Engelbewaarder” te vertolken. De sfeer zat er direct goed in. Als het aan John had gelegen had hij in zijn eentje het hele programma kunnen vullen. Maar is meer talent voor handen.

Ook bewoners Karen en Abel hadden een gitaarduet ingestudeerd met een ballade over de moestuin. Een primeur! En toen was het hek van de dam en de smaak te pakken met we want more. Collega Juliën van John wist onze harten ook te beroeren met zijn song “Zij gelooft in mij” en datzelfde gold voor de muziek van Laura en Ifa, woonbegeleiders van Springplank. Daarna was het duet van Jan en Job aan de beurt met het lied van Stef Bos “gek zijn is gezond” dat Jan voor Job zong toen hij op zijn toen kleine buurjongen oppaste. Of lekker hard tijdens het stofzuigen.

Klik voor vergroting

Lijflied

We sloten het open podium af met enkele nieuwe coupletten van ons lijflied:

Ab Harrewijnplein, pararara

Ab Harrewijnplein, pararara

Het slotfeest is een groot festijn

Ver weg is ’s werelds sacherijn

Ons krijgen ze nooit never klein

Ab Harrewijnplein

Ab Harrewijnplein, pararara

Ab Harrewijnplein, pararara

We heffen hier de loftrompet

Voor al het werk dat wordt verzet

Voor noaberschap en dolle pret

Ab Harrewijnplein

Ab Harrewijnplein, pararara

Ab Harrewijnplein, pararara

We heffen nu het volle glas

En zingen met sopraan en bas

Met lach en traan en nog heel kras

Leve ’t Groene Sticht, hieperdepiep hoera!!!

Walking diner

Ondertussen was de bediening door het personeel van De Hoge Weide als vanouds: behulpzaam en origineel. Ze boden ons diverse heerlijkheden als walking diner gedurende de avond aan: poké bowl met zalm, edame en komkommer, bietencarpaccio, risotto met pompoencrème, een petit zakje frites en een petit grand new year dessert.

Pubquiz

Hierna pakten bewoners Jan en dochter Roos het podium om de pubquiz te introduceren in gemixte groepjes (voor de “eerlijkheid”) met een toepasselijke prijs om te winnen: een houten kandelaar gemaakt door Remake. Kennisvragen (hoeveel knotwilgen staan er om ’t Groene Sticht heen? Hoeveel eenden staan je op de koopavond in de winter op de kop van ’t Groene Sticht op te wachten?), foto’s met details (de mozaïek-rand van de pizzaoven), geluiden (afval van bezoekers die hun blikje uit de geparkeerde auto kieperen) passeren de revue. De tijd vloog voorbij en er was geen ruimte meer voor de prijsuitreiking, want …….

Anekdote

De band van David (Springplank) en vrienden stond klaar om nog een extra schwung aan de avond te geven. In prachtige outfits zong hij met zijn Puf Daddies de sterren van de hemel en zette het publiek tot dansen. The Rolling Stones, Dire Strait en De Dijk met “Ik kan het niet alleen”! Tussen de songteksten door verteld David nog een anekdote over Ab Harrewijn, die hij één keer heeft ontmoet. Deze had ter introductie tegen hem gezegd: “Ik ben een tweedelijns vegetariër; ik eet uitsluitend dieren die vegetarisch zijn.”.

Gat

Met het knalfeest stappen we definitief het nieuwe jaar in.

Vallen we nu in een “gat” na alle jubileumactiviteiten? Wel nee!

De eerste plannen zijn al weer gesmeed. Een uur voor het feest waren er al weer enkele bewoners bijeen gekomen om de groenstrook voor de Silo op zondag 4 februari aan te pakken. Met de nodige vragen nog om te beantwoorden: waar laten we het “snoeiafval”? Hoe komen we aan een hakselaar, een extra reciprozaag of kettingzaag en een extra haspel voor elektriciteit. Wordt het weer met leentjebuur opgelost of schaffen we het aan?

Nog wat gemist?

Jazeker: de winnaar van de pubquiz is het team van Ton geworden. De hoofdprijs is op te halen bij Jan en Roos.

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief