Bewoners

Waar mensen in gewone wijken meestal dezelfde achtergrond hebben, zijn wij een kleurrijke gemeenschap waar mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden, leeftijden en pssies naast elkaar leven, werken en spelen. We vormen een bonte mengelmoes van mensen die zorg hebben voor elkaar. Er is altijd wel iemand bij wie je kunt aankloppen voor een kopje suiker, een goed gesprek of gewoon voor de gezelligheid.

Wie zijn wij?

Vanaf de start van ‘t Groene Sticht woon ik hier met mijn man en twee dochters. Nog altijd naar volle tevredenheid. Hier wonen is voor mij het juiste midden tussen ‘lekker dorps’ en ‘werelds’.  Dorps, omdat je al je buren hier kent, samen Koningsdag viert en voetbal kijkt, of nog gewoon een eitje kunt lenen bij je buren op zondagavond. Het wereldse zit ‘m voor mij in de diversiteit aan mensen die hier wonen en werken. Mensen met allerlei achtergronden en levensverhalen. Van student tot senior, van yup tot ex-dakloze, rasechte Utrechters of vluchtelingen, hier kun je ze allemaal tegenkomen. 

Annemieke – 44 jaar – koopwoning

Hola! Op dit moment woon ik in de woongroep bij Emmaus Parkwijk. Volgend jaar hoop ik in een van de appartementen te wonen op ’t Groene Sticht. Zelf ben ik actief in de activiteitencommissie waarmee ik kan zorgen voor een sterke sociale cohesie voor dit woonerf. Dat is wat ik mooi vind aan ’t Groene Sticht en de buurt eromheen. Men kent elkaar, komt uit verschillende sociale klassen en staat voor elkaar klaar. Met de kringloopwinkel is de circulaire economie letterlijk te verklaren en laten we ook nog een eigen moestuin hebben! Zoals deze Cobra (Colombiaanse Brabo) zou zeggen: ‘’La fundación verde que bacano eres!’’ Saludos!

Carlos – 35 jaar – woongroep Emmaus

Sinds 2006 woon ik op ‘t Groene Sticht. De vorm van de stichting en woonvereniging bestond toen al, de kinderziektes waren net achter de rug en ik kwam daarmee in een geolied bedje van een enthousiast, en inmiddels goed lopend project. Ik geniet ervan om deel uit te maken van deze boeiende mix aan bewoners qua leeftijd en achtergrond waarin we elkaar kennen, waarin veel mogelijk is en veel gebeurt. Ik heb deel uitgemaakt van diverse werkgroepen en zit nu al enkele jaren in de attentiecommissie. Het leuke is dat veel activiteiten laagdrempelig zijn. In onze woonvereniging worden nieuwe initiatieven gewaardeerd. Zo heb ik samen met buren een diner en kledingruil georganiseerd op vrouwendag, dit is al enkele malen herhaald.

Ik ervaar ‘t Groene Sticht als een heerlijke woonomgeving, waarvan de woonvereniging soms met horten en stoten en soms soepel en dynamisch verloopt, zoals het leven zelf.

Gerdi – 58 jaar – huurappartement

Boven de Emmaus zijn er negen studentenwoningen en dit is een hele community op zich. Wij komen vaak bij elkaar over de vloer om gezellig koffie te drinken, een spelletje te doen of tv te kijken. Het is nooit saai bij de studenten want we kunnen het goed met elkaar vinden en we zijn dan ook vaak samen te vinden op het dakterras. Met een drankje in de hand worden vaak luidkeels allerlei liedjes meegezongen en soms wordt er zelfs gedanst. Het wonen boven de kringloopwinkel komt goed van pas, er zijn al heel wat banken naar boven gesleept. Hier liggen we dan, samen met de huiskat, op te chillen na een avondje stappen in de stad. Het mag dan wel een kwartier fietsen zijn, maar zo’n fietstocht naar huis werkt vaak ontnuchterend. Er staan opgestapelde pizzadozen van de Italia, die 100 meter verderop ligt en heerlijke pizza’s maakt. Wij, als studenten, hebben het goed voor elkaar in ’t Groene Sticht en zijn van plan om hier nog lang te blijven wonen.

Teri – 19 jaar & Sara – 26 jaar – studentenwoning

Sinds enkele jaren woon ik in ’t Groene Sticht met veel plezier. Vooral sinds de zomer van 2016 waarin ik mij actief inzet voor de buurt. Dat is de beste manier om in contact te komen met de buren. Ikzelf ben vooral actief in de activiteitencommissie maar als het kan help ik ook graag een handje mee in andere werkgroepen. ’t Groene Sticht was voor mij echt een tweede kans. Ik geniet van de vele momenten met de buren. Het is een fijne, veilige en gezellige plek om te wonen. Mijn twee katten vermaken zich ook heerlijk in de tuin. Loedertje ligt vooral lekker te slapen in het zonnetje en geniet van burenknuffels en Lieve is een stoere jager.

Eva – 24 jaar – huurappartement