ALV op Sint Maarten (11-11-2023)

by | 15 november 2023 | Archief, Verslag activiteit

Op Sint Maarten is het volle bak in de bovenzaal van restaurant De Hoge Weide. De vaste plek sinds jaar en dag om twee keer per jaar het nuttige en aangename te combineren. Een kring van 33 bewoners om alle beschikbare tafels. Enkele nieuwe bewoners en aspirant bewoners (staan op wachtlijst) stellen zich voor. Ook eigen kweek is van de partij: de kinderen, die hier opgroeiden, en die als jongvolwassenen hun bijdrage en inzichten delen. Fijn dat nieuwe (jonge) bloed. Goed voor de bloedsomloop bij ons 20 jarige bestaan.

Niet alleen de zaal is vol, ook onze agenda, handelswerk van een levendige woon- en werkomgeving. Wat komt er zoal over tafel en houdt ons bezig? Een willekeurige greep.

Toelating nieuwe bewoners

Het is uniek dat onze woonvereniging zelf haar nieuwe buren mag selecteren voor de sociale huurappartementen van Portaal.
Dat schept ook verplichtingen. We besluiten om de wooncarrieres van bewoners van zowel de Tussenvoorziening als Emmaus binnen ‘t Groene Sticht een impuls te geven, alsook de kamerbewoners die actief zijn bij één van de deelnemende organisaties. Een bewoner meldt zich ter plekke om de organisatie te versterken en de wachtlijst te beheren.

Groen en onderhoud

Het groene plein is door de Gemeente genomineerd voor de U-award, een prijs in Utrecht voor groene, gezonde, inclusieve projecten. Eind november is de prijsuitreiking. Ondertussen besluiten we om ook de groenstrook bij de jeu de boullebaan opnieuw te ontwerpen en voor het flatgebouw bij het winkelcentrum een groenstrook aan te leggen. Er is genoeg enthousiasme om ook dit onderhoud te gaan verzorgen. Het vergroot zowel de biodiversiteit als de sociale veiligheid.
Conclusie: we hebben de groene smaak te pakken.

Contributie

We leven al weer een paar jaar op (iets) te grote voet. Dus staat een financiële keuze op de agenda. Want ook ons wonen is inflatiegevoelig. Een belangrijke uitgave van het lidmaatschap is een jaarlijkse gezamenlijke maaltijd aansluitend aan één van beide algemene ledenvergaderingen (ALV) bij De Hoge Weide. Bij de huidige contributie kan dat niet meer uit. De keus is nu: schrappen van deze uitgave en vervangen door een uitgebreide borrel of de contributie omhoog. Daarbij: mogen bewoners hun U-pas inzetten voor een korting op de jaarlijkse bijdrage? Om deelname aan het buurtleven voor iedereen met een smalle beurs te blijven garanderen, stemmen we massaal voor het bevriezen van de contributie met inzet van de pas. Per direct meldt zich een groepje bewoners die creatief gaat nadenken over een goedkoper alternatief voor een buurtmaaltijd.

Hakselaar

Een rondje langs het werkgroepenleven van tuin, festiviteiten, website en attentie, levert de volgende inzichten op:
Het onderhoud van tuin en omgeving heeft meer groene vingers nodig en een hakselaar, die snel al het gesnoeide hout kan verwerken om tijd te besparen. We staan op het punt een nieuwe aan te schaffen, als een bewoner zich herinnert dat hij er nog één werkloos in de schuur heeft staan. De enige vraag die overblijft is: waar vinden we de benodigde krachtstroom? Een vrijwilliger gaat op onderzoek uit.

Oliebollen

Als activiteiten plannen we een buurtavond in de huiskamer met een bewoner aan de Groenedijk die graag iets wil vertellen over de geschiedenis van onze – voormalige boeren – grond en begintijd, is er animo om op oudejaarsdag samen oliebollen te bakken en op 20 januari een nieuwjaarsfeest.

Buddy

Onze website heeft weer een upgrading gekregen en ziet er gelikt uit. De attentiewerkgroep heeft een maandelijkse rondleiding voor nieuwe (kandidaat-)bewoners in het leven geroepen, is “buddy” voor bewoners die nieuw zijn en wegwijs worden gemaakt.
Bovendien is een nieuwe kaart ontworpen, waarmee we met een klein gebaar met ieders wel en wee mee kunnen leven.

Stamppot

Beneden wachten de andere buurtjes op de komst van de vergadertijgers die na ruim twee uur in het restaurant arriveren. De rondvraag is maar iets uitgelopen. Met twee gratis drankmuntjes beginnen we in kleine tafelgroepjes aan de heerlijke stampotmaaltijd met een mix van hutspot, zuur- en boerenkool. Daar zijn we wel aan toe. Wel voorlopig de laatste, in afwachting op een goedkoper alternatief.

Buurttafel

Over anderhalve week mogen we alweer aanschuiven in het restaurant voor onze volgende jubileumactiviteit: de buurttafel op dinsdag 21 november. Een aanrader! Het jubileumjaar vult steeds opnieuw onze maag én noarberschap.

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief