Een nieuwe impuls voor Emmaus Parkwijk

by | 5 mei 2018 | Archief

“Je kunt er geen peil optrekken. Gisteren hadden we de drukste dag van het jaar met 257 betalende klanten en vandaag, de dag voor Koningsdag, valt de klandizie ook mee”, blikt een tevreden Luuk van Wingerden terug.

warm bad
Luuk is per 1 maart jl. de nieuwe coordinator van de Emmauswinkel in Parkwijk.
Nou nieuw: Hij is geen onbekende voor winkel, bewonersgroep en buurt.
Tot zo’n zes jaar geleden was Luuk één van de drijvende krachten van de woongroep en de vele activiteiten op ‘t Groene Sticht. Toen reed hij op zijn racefiets weg voor een nieuwe uitdaging als coordinator van Emmaus Lombok. Twee maanden geleden kwam hij weer aanrijden op zijn racefiets. Niet dezelfde, want inmiddels heeft hij er al vijf versleten.
Het was een warm bad om weer terug te zijn op ‘t Groene Sticht. Hij ontmoette veel oudbekenden onder de vrijwilligers (de harde kern), bewoners en klanten. “Veel mensen zijn Emmaus trouw. Er is veel goodwill”, merkt hij.

geloof in eigen kracht
Luuk heeft de overstap gemaakt om met zijn enthousiasme en ervaring de dalende trend in de omzet van de winkel te keren. En het geloof in de eigen kracht om dat te realiseren nieuw leven in te blazen.
Het aantal vrijwilligers is inmiddels bijna weer op volle sterkte. Zo’n vijftig zijn er nodig voor een goed draaiende winkel.
De formule is simpel. Hoe meer vrijwilligers er mee doen, hoe meer handen er beschikbaar zijn om spullen op te halen, te sorteren en in de winkel uit te stallen en dan neemt het aantal bezoekers ook weer toe.
“Het is belangrijk om het gezellig te maken met elkaar en elkaar waar nodig aandacht te geven onder het werk. Ikzelf probeer daarbij het goede voorbeeld te geven”, verduidelijkt Luuk. “Ik hoef het geloof in eigen kunnen alleen maar te bevestigen”.

toekomstplannen
De groep is inmiddels aangevuld met stagiaires, mensen met een taakstraf, bewoners van het Gastenverblijf en vrijwilligers die om gezondheidsredenen het een tijdje rustig aan moeten doen.
Wat hen verbindt is de gezelligheid, het hebben van collega’s een zinvolle dagbesteding en kunnen werken in je eigen tempo.
Over de toekomstplannen heeft Luuk al vastomlijnde plannen. Eerst de vrijwilligersgroep op sterkte krijgen dan de sorteerruimte efficienter indelen en daarna de winkel aanpakken. En natuurlijk flyeren in het nieuwe centrum van Leidsche Rijn om nieuwe klanten te interesseren. De eerste twee maanden zijn geslaagd voor zijn missie.

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief