Lekker in je vel door … muziek 

by | 1 april 2024 | Archief, Verhalen

FABIAN KROONEN (29 JAAR) UIT PARKWIJK

Het is een koude woensdagavond als ik bij de Emmaus woongroep voor de deur sta om bewoner Fabian te interviewen. Binnen in de huiskamer is het lekker warm en we nemen plaats aan de grote tafel. Er volgt een mooi, open gesprek over zijn jeugd, zijn vriendin en zin passie: muziek maken.

OP STRAAT

Fabian is op 17-jarige leeftijd via Jeugdzorg uit huis geplaatst en terechtgekomen in een woongroep voor jongeren in Houten. Op zin 18e kwam hij op straat te staan en had door de problemen van zijn moeder een financiële schuld. Het was een stressvolle en hectische periode waarin hij zonder dak boven zijn hoofd moest overleven.

NIEUW BEGIN

Uiteindelijk kwam Fabian op zijn 18° terecht bij de woongroep van Emmaus, waar hij een eigen kamer kreeg en in de kringloop-winkel kon werken. Door steun van de coördinatoren van de woongroep vond hij meer evenwicht in zijn leven.

“Ik heb een positiever zelfbeeld weten te ontwikkelen en geleerd om steviger in het leven te staan. Door het werk in de winkel heb ik geleerd om mensen te accepteren voor wie ze zijn. En om eerst na te denken voordat ik iets zeg.”

Bij de kringloopwinkel ontmoette hij ook zijn vriendin Lorinde.

“Door Lorinde ben ik rustiger en bewuster geworden. Zij ziet mij echt en ik kan door haar mijn moeilijke periode beter omarmen.”

MUZIEK

Met het programma Fruityloops, zijn minipiano en gitaar begon hij enkele jaren geleden te experimenteren met liedjes maken en hij deelde zijn muziek op sociale media. Tot zijn verbazing werd er positief op gereageerd. Dat zorgde voor vertrouwen om door te gaan.

“Muziek maken is mijn uitlaatklep. Door lekker lawaai te maken en creatief aan de slag te zin voel ik me goed. Ik kan min emotie erin kwijt en mijn masker gaat af. Muziek maken is als een schilderij maken. Je begint en dan ontstaat er vanzelf iets.”

Fabian pakt zijn laptop erbij en ik beluister zijn muziek. Zijn ogen stralen. Het klinkt voor mij ontspannen en speels. Het was een lange weg om te komen waar hij nu staat. Maar inmiddels is hij als gediplomeerd interieurverkoper aan het werk, schuldenvrij en in afwachting van een zelfstandige woning.

Ben je nieuwsgierig geworden naar zijn muziek? Beluister het via Instragram Kf_beatss.

Julia Waszink werkt en woont met haar drie zoons in Leidsche Rijn.

Ze luistert graag naar verhalen van bewoners die hun leven vanuit eigen kracht positief hebben veranderd na een uitdagende periode.

Artikel overgenomen uit LRM, het magazine voor in en rond Leidsche Rijn, lentenummer 2024

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief