Slotfeest 15 jaar ’t Groene Sticht

by | 23 december 2018 | Archief

Slotfeest 15 jaar ’t Groene Sticht

Op 15 december vierden we ons vijftienjarige jubileum.

Naast de officiële onthulling van het kunstwerk van Aafke Bouman, die het leven “ in transitie” op ons woonerf in beeld heeft gebracht, waren er diverse andere activiteiten om dit heugelijke feit luister bij te zetten.

inclusief

Allereerst was er een Kerstmarkt door Emmaus georganiseerd, met heerlijke warme chocomel en waarbij ook Remake haar prachtige zelfgemaakte producten in de aanbieding deed.

Na de onthulling van het kunstwerk, was er een gezellige bijeenkomst in buurtrestaurant De Hoge Weide waarbij we herinneringen ophaalden en naar de toekomst keken. We zijn trots op wat is bereikt en het is mooi om te constateren dat gemengde woonvormen steeds meer in en buiten Utrecht terrein winnen, tegen alle nieuws van uitsluiting van mensen en groepen in de samenleving in.

Nico Ooms

Deze groeiende  aandacht voor het “inclusieve” wonen is niet in de laatste plaats te danken aan Nico Ooms, de coördinator en kwartiermaker van het eerste uur. Zijn onvermoeibare inzet, deskundigheid en creativiteit om hiervoor mensen en organisaties met elkaar te verbinden, werd geroemd in woord en zang.

Daarna was er ruimte voor het zakelijke gedeelte van het gemeenschappelijke leven met een algemene ledenvergadering waar het ging om de benoeming van nieuwe bestuursleden, de begroting van 2019 en de actuele discussies over een effectieve aanpak van hangjongeren en vergroten van de groentetuin en het beheer ervan op onze gemeenschappelijke grond.

Om het jubileum af te sluiten met een heerlijke maaltijd waarbij ondertussen in foto-beeld de geschiedenis van ons bijzondere buurtje aan ons voorbij trok. Dit smaakt naar meer. Op naar de volgende mijlpaal!

René van Bemmel

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief