Verbouwing Gastenverblijf naar Woonvoorziening Springplank

by | 18 januari 2019 | Archief

7 Januari is de verbouwing van het gastenverblijf tot een nieuwe woonvoorziening begonnen. Van 13 kleine slaapplaatsen wordt geheel verbouwd naar 5 gecombineerde kamers met slaapkamer en woonruimte voor een stel.

De verwachting is dat rond 18 maart het voorhuis weer bewoond kan worden. De bewoning krijgt dan vorm binnen een nieuw project van de Tussenvoorziening, Springplank.

Springplank  is in Eindhoven ontwikkeld en biedt een alternatief voor mensen zonder woning of die deze dreigen te verliezen door een combinatie van problemen. Mensen voor wie tot dus ver alleen de maatschappelijke opvang een oplossing kon bieden, maar daar eigenlijk niet thuis horen. Het richt zich op  mensen die wél tijdelijk opvang hebben, maar het liefst zo snel mogelijk via werk weer op eigen benen staan. Springplank streeft naar groei, ontwikkeling en zelfredzaamheid.

De insteek past heel goed bij ’t Groene Sticht, daar het gastenverblijf van oorsprong bedoeld was voor mensen die dakloos werk en werk hebben. Daar wordt nu zowel wat betreft de woonruimte als de begeleiding vanaf eind maart nieuwe kwaliteiten aan toegevoegd.

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief