Emmaus

EMMAUS PARKWIJK

DE WOONGROEP

Eén van de partners van ’t Groene Sticht is Emmaus Parkwijk.  Een woonwerkgemeenschap, waar mensen uit een probleemsituatie worden opgevangen.  In de inkomsten wordt voorzien door de kringloopwinkel, waar iedereen die bij Emmaus woont zijn steentje aan bijdraagt, samen met vele vrijwilligers.

In de woongroep kunnen mensen terecht met een hulpvraag.  Bij Emmaus krijgen deze mensen de kans om even tot rust te komen en vervolgens aan hun toekomst te werken, zodat ze na een periode van zo’n drie jaar weer op eigen benen kunnen staan.  Daarnaast wonen er mensen die vanuit een praktisch idealisme kiezen voor een leven bij Emmaus.

In het huis heeft iedereen een eigen kamer.  Er is ruimte voor maximaal 16 personen.  Woonkamer, keuken en douches zijn gemeenschappelijk.  

DE WINKEL

De winkel biedt een gevarieerd aanbod van goede en betaalbare tweedehands spullen.  Van potten en pannen tot elektrische apparaten en van mooie meubelen tot bijzondere curiosa, er is van alles te vinden.  Spullen krijgen een tweede leven en samen helpen we de afvalberg een stukje te verkleinen.  Een nieuw project is het upcyclen van goederen: van afval worden nieuwe producten gemaakt.  Nog een manier om verspilling tegen te gaan.

In het bedrijf werken – naast de mensen van de woongroep – vele vrijwilligers mee.  Zij vinden er een gezellige werkplek, een zinvolle dagbesteding, en leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan het werk van Emmaus.

De winkel is geopend op:

  • Woensdag 13:00 – 17:00 uur
  • Donderdag 13:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag 13:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

SPULLEN DONEREN

Emmaus neemt graag uw goede, bruikbare goederen in ontvangst.  Daarmee levert u ook een belangrijke bijdrage.  U kunt spullen brengen in de winkel of in de container van Emmaus Domstad op het afvalscheidingsstation De Stits in Vleuterweide.  

Daarnaast kunnen spullen bij u thuis worden opgehaald.  Hiervoor kunt u een afspraak maken via Emmaus Haarzuilens. Via één centraal telefoonnummer wordt de ophaal voor heel Utrecht geregeld.  Het telefoonnummer is: 030 677 1540.

PROJECTSTEUN

Emmaus steunt kleinschalige projecten in binnen- en buitenland.  Dat gebeurt op verschillende manieren.  Het kan gaan om een financiële bijdrage, maar ook om een donatie van goederen.  Soms een container vol om naar een ver land te worden verscheept, soms in de vorm van meubilair voor een project of een individu.

DE ORGANISATIE

Emmaus Parkwijk is onderdeel van Emmaus Domstad, met nog twee kringloopwinkels in Utrecht: in Lombok aan de Makassarstraat en in Overvecht aan de Gloriantdreef.  Emmaus Domstad is een bij de Federatie Emmaus Nederland aangesloten stichting.

Emmaus bestaat wereldwijd uit ongeveer 350 groepen, in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.  Alle groepen zijn aangesloten bij Emmaus International, waarvan het kantoor in Parijs is gevestigd.

MEEDOEN?

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan het werk van Emmaus.  Door spullen te doneren en te kopen, maar ook als vrijwilliger of als medebewoner.  Voor meer informatie daarover kunt u binnenlopen in de winkel, telefoneren of een e-mail sturen.

Kijk ook op www.emmausdomstad.nl 

Emmaus Parkwijk
Ab Harrewijnstraat 18
3544 AL  Utrecht
030 234 2850
info@emmausparkwijk.nl