Gastenverblijf

Het gastenverblijf van ‘t Groene Sticht is bedoeld voor deelnemers aan Springplank 030, pilot van de Tussenvoorziening, WIJ 3.0 en het Eindhovense bedrijf Springplank. Via deze pilot willen we mensen zonder werk en woning, versneld aan betaald werk en woonruimte helpen.

De pilot startte op 1 april en stopt op 1 oktober 2020. De eerste zes kandidaten hebben een kamer in het gastenverblijf van ‘t Groene Sticht. Andere kandidaten krijgen een kamer op een andere locatie.

Hoe werkt Springplank 030?
Met Springplank begeleiden wij je naar een betaalde baan en woonruimte. Daarbij verwachten we ook wat van jou. Je gaat direct aan de slag bij WIJ 3.0. Samen met je persoonlijke begeleider onderzoek je waar jij goed in bent en wat voor werk bij jou past. Daarnaast leer je hoe je een goede buur en huurder bent én hoe je een huishouden runt. Ook ga je aan de slag met het op orde krijgen van je geldzaken. Het doel is dat jij straks weer op jezelf woont en financieel zelfstandig bent.

Is Springplank iets voor jou?
Je kunt meedoen aan Springplank 030 als je voldoet aan deze voorwaarden:
• Je hebt geen werk en woning en hebt hulp nodig om dit te veranderen.
• Je bent aangemeld bij de Tussenvoorziening of Stadsteam Herstel.
• Je wilt graag aan het werk én kunt dit ook volhouden.

Hoe ziet het traject eruit?
Het traject duurt maximaal 18 maanden en bestaat uit 5 fases:

Fase 1
Je krijgt een kamer in een groepswoning en gaat direct aan het werk. Met hulp van je begeleider onderzoek je wat voor werk bij jou past.

Fase 2
Samen met je begeleider zoek jij een betaalde werkplek. Je begint op proef. Tijdens deze periode houd je je uitkering. Je krijgt dus nog geen salaris.

Fase 3
Gaat de proefperiode goed? Dan krijg je een contract en salaris. Gaat de proefperiode niet goed? Dan ga je op zoek naar een andere werkplek.

Fase 4
Gaat het werken en wonen in een groep goed? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar zelfstandige woonruimte.

Fase 5
Na maximaal 18 maanden sta je weer op eigen benen. Als dat nodig is, krijg je nog wel begeleiding.

Belangrijk om te weten
Wij ondersteunen je, maar je bent zélf verantwoordelijk. Lukt het jou na meerdere pogingen niet om je baan te houden? Dan raak je je kamer of woonruimte kwijt en ga je weer naar de nachtopvang. Samen zoeken we naar een andere oplossing.

Heb je vragen?
Wil je meer weten over Springplank 030? Of wil jij je aanmelden? Neem dan contact met ons op:
Telefoon : 030 234 08 19
E-mail : springplank@tussenvoorziening.nl