Burendag 2023

by | 26 september 2023 | Verslag activiteit

In het weekeinde vond onze jaarlijkse burendag plaats in de vroege najaarszon in de gemeenschappelijke tuin.
Vier uur van te voren was het houtvuur aangestoken om de pizza-oven tijdig op temperatuur te krijgen. Door de rook werd de neergestreken nest wespen in een holle stronk op afstand gehouden wat voor beide partijen aangenaam was.

Onder gezellig gekeuvel ging vanaf half zes de zelfgemaakte pizza’s met eigen vormen en opmaak van lekkers de oven in. De deegroller en het meel waren daarbij onmisbaar. Halverwege het overbezoek, werd de pizza 180 graden gedraaid, om de zwarte rand tot het minimum te beperken. De pizza werd aangevuld met heerlijke salades die zelf waren meegebracht. Aan de lange Italiaanse tafel werd al het lekkers verorberd en maakten we plezier.

Ook dit keer waren er weer oud-bewoners van de partij. Leuk om zo het contact warm te houden. Ruim twee uur later kwam de laatste pizza (nummer 32) uit de oven en sloten we af met tiramisu. Inmiddels was de duisternis ingetreden en de feestverlichting opgehangen.

We sloten af met de aankondiging dat volgende week buurman Jos ons verder inleidt in het beheer van de tuin op het groene plein, die er nog steeds prachtig bijstaat.

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief