Diner rouler editie april 2024

by | 26 april 2024 | Verslag activiteit

Traditie

Een traditie die regelmatig voorbij komt in het programma van activiteiten, is het diner rouler. Eén van de culinaire hoogtepunten in het jaar, waarbij je als buren in diverse samenstellingen bij elkaar te gast en/of zelf gastheer bent bij het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht. De traditie leert dat het laatste gerecht bij Emmaus in de gemeenschappelijke keuken om de grote tafel verorberd wordt.

Dit jaar waren er in verhouding teveel aanbiedingen voor het voorgerecht ten opzichte van het hoofdgerecht dus werden de taken en recepten nog even herverdeeld, zodat iedereen een volwaardige maaltijd kon worden geserveerd.

Megaklus

Aan de eettafels werden ervaringen uit de begintijd opgehaald, de wereldpolitiek kwam voorbij en hoe je tot het nieuws verhoudt? de hernieuwde belangstelling voor de dienstplicht, de megaklus om de wilgen in de tuin van Emmaus alsnog te knotten die al lang waren uitgelopen, de wandelervaringen in de regio maar ook die van de Camino naar Santiago.

Changer

De gastheer van de volgende gang verliet ook dit keer iets eerder de dis, om het eigen gerecht nog even de finishing touch te geven. Bij de “changer” van het ene huis en gerecht naar het andere kregen we nog een kort en krachtig buitje over ons heen. Het blijft april, die doet wat hij wil.

Toegift van Quintessa

Dit jaar was er een toetje met toegift in de vorm van Quintessa, een vocal quintet met pit en gein die in de huiskamer van één van de leden een intiem concert gaf. Ze zongen
acapella close harmony in 5-stemmige arrangementen songs van o.a. Doe maar, Ramses Shaffy en Queen. Maar ook “Our House” van David Crosby, Graham Nash en Stephen Stills was een pareltje van schoonheid.

Kortom, het smaakt naar meer, dus volgend jaar weer!?

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief