Oliebollen eten bij de silo

by | 10 januari 2024 | Verslag activiteit

Nadat bewoner Joris jarenlang in z’n eentje vanuit huis alle behoeftige magen van bewoners ruimschoots van oliebollen had voorzien, zetten we deze mooie traditie in dit jubileumjaar voort in en rond de silo. Geheel in de geest van ‘t Groene sticht, werd bij de moeder van de ene bewoner het oude en beproefde concept opgevraagd, de benodigde ingrediënten ingekocht en voorbereid, waarna een verre overbuurman mee kwam helpen roeren tot een luchtig beslag. Ondertussen werden door andere hulptroepen, de gang van de silo herftbladervrij gemaakt en de baktafel in gereedheid gebracht.

Bakkers

Het winterweer zat op oudejaarsmiddag mee, want het bleef zomaar uren droog, dus kon ook de vuurkorf (nog één keer) aan. In een ander woonhuis werd de laatste hand gelegd aan warme glühwein en chocomel. En toen het beslag bijna uit de plan was gerezen werd het groene licht gegeven.

Aan oliebollenbakkers dit jaar geen gebrek. De mond-op- mond reclame had zijn werk gedaan: een nieuwe generatie stond in de rij om dit bijzondere bakkersvak van elkaar te leren.
Van heinde en verre kwamen de buren op de geur af en proefden met instemming de oost, dronken een slokje en het (laatste) nieuws werd uitgewisseld.
Het beslag ging schoon op en sommige “uitverkoren” buren kregen een bol of flap aan de deur aangeboden.

De bakkers van dit jaar maakten bij de lege schalen al weer afspraken over komend jaar. We zijn als woonvereniging nog springlevend!

Een mooi (bijna) slot van een prachtig jubileumjaar 2023.
Bijna, omdat diverse buren bij weggaan reageren met: tot vannacht bij het vuurwerk van de jaarwisseling!

We zetten 2024 voort met ons nieuwjaarsfeest op zaterdag 20 januari

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief