Taartenproeverij als pauzenummer ALV

by | 27 mei 2024 | Verslag activiteit

Lange rij

Dit weekeinde was onze halfjaarlijks algemene ledenvergadering (ALV) in mei.
Het gonsde de afgelopen week al van de geruchten en er was hier en daar sprake van enige opwinding. Niet zozeer vanwege de agenda en de vergaderstukken, maar vanwege een nieuw aangekondige activiteit om de lentekriebels extra te voeden: een taartenproeverij als pauzevulling van onze vergaderbijeenkomst. Wie maakt een lekkere taart of koek die je graag wilt delen met je buren? Hoeveel lekkernijen worden ingebracht en hoeveel avondeten kun je vooraf opscheppen om voldoende ruimte te houden voor dit pauze-toetje.
Het bleken er uiteindelijk het prachtige aantal van vijf te zijn met een heerlijke mix aan diverse smaken, ingrediënten en mate van volheid. Als kers op de taart werd de laatste taart zelfs tijdens de vergadering tussen de agendapunten 3 en 4 triomfantelijk binnen gebracht. Er werd hier en daar al gewatertand.
Toen het eindelijk pauze was, stonden we in een lange rij om van alles te proeven, op te scheppen en nog eens want er was een overvloed aan lekkers.

Borrelgarnituur

Gelukkig was vooraf driekwart van de agenda afgewerkt, want met een zwaar gevulde maag is het toch anders vergaderen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er geen animo meer was om een uitgebreide borrelgarnituur te bestellen voor de borrel na afloop in onze huiskamer in de silo. En zo konden we en passant een kleine bezuiniging op onze begroting realiseren.

Geschiedenisboek

Naast de proeverij waren er ook andere opvallende zaken die de revue passeerden.
Zo was het in het bestaan van ‘t Groene Sticht de eerste keer dat de vrijmarkt met Koningsdag jongstleden niet meer op het Ab Harrewijnplein gehouden werd en in ons geschiedenisboek opgenomen kan worden.
Ook de jeu de boulesbaan bij de silo is definitief ter ziele en gelukkig wordt er een nieuwe elders in de wijk geopend, zodat onze jaarlijkse eenmalige behoefte voor dit Franse spel daar gestild kan worden, zonder dat het voor ons onderhoud vergt.

Nieuwe traditie

Daarentegen is de jaarlijkse kascommissie springlevend en maakten we de primeur mee, dat zich al lang voor de vergadering enthousiaste deelnemers gemeld hadden.
Bovendien werd een nieuwe traditie in gang gezet en werden de eerste buren in ‘t zonnetje gezet inclusief bloeiende plant voor hun bewezen inzet: Kimberly als accurate penningmeester zonder voorkennis, Julia met haar onvermoeibare en aanhoudende aandacht voor de buurtveiligheid en Anithe voor haar bijdrage aan een uitnodigende en up to date website. Ter geruststelling werd erbij gezegd dat iedereen een keer aan de beurt komt conform de geest van stichter Ab.

Efficiënter

Ook de diverse app-groepen die het groenbeheer begeleiden werden met verbonden en geactualiseerd om efficiënter te werken en te weten wat de klussen zijn en wie wat doet. De discussies over welk tuin gereedschap we aan willen schaffen en of het wenselijk is om parkeerplaatsen op te heffen voor meer groen, bewaren we voor het najaar.

Naast de taartenproeverij, heeft de activiteitencommissie voor dit jaar zichzelf opnieuw uitgevonden en aangekondigd nog meer nieuwe activiteiten te gaan organiseren. Dat smaakt naar meer ….

René

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief