Verslag Italiaans lang tafelen

by | 13 juni 2023 | Verslag activiteit

In het kader van het 20 jarig jubileum van onze woon- en werkgemeenschap, stond op 11 juni het Italiaans tafelen op het menu. De picknicktafels in de gemeenschappelijke tuin werden in de lengte aan elkaar gezet, de pizza-oven was een aantal uren ervoor opgestookt en de ingrediënten voor een zelf samen te stellen pizza en meegebrachte bijgerechten prachtig uitgestald. 

Zo’n dertig bewoners en werkers schoven aan om in de zwoele zomerse avondsfeer te genieten van het eten, (nader) met elkaar kennis te maken en bij te kletsen. Er was een mooie mix van bewoners uit de flats, koophuizen, Emmauswoongroep en Springplank. Mede door de huis-aan-huis ronde om buren persoonlijk uit te nodigen. Bovendien waren er oud-bewoners van de partij en daarmee was het ook een halve reünie, waarbij herinneringen werden opgehaald. Ook leuk voor huidige bewoners.

Wanneer weet je of de pizza-oven op de goede temperatuur is gebracht? Door je arm in de oven te steken en te kijken of je huidharen al dan niet verschroeid zijn!?Als een professionele oven werden de pizza’s in 3 à 4 minuten gebakken en opgediend. Ondertussen werden enkele gitaren erbij gehaald om de zware beats van een festival even verderop te overstemmen met stemmige tafelmuziek. Aan tafel werden er plannen gesmeed om onder bewoners een trio muziekgroepje te vormen. We zijn benieuwd. Oud-bewoners waren onder de indruk van hoe de moestuin erbij ligt, inclusief de plukken wol, die als een schaapsdeken over de gewassen ligt, om de slakken weg te houden van het prille groen. 

De stemming zat er zo goed in dat er stemmen opgingen om de pizza-oven in de nazomer opnieuw op te stoken.

René 

Activiteitenagenda

Schrijf je in, voor blogs automatisch in je mailbox

Loading

Archief